29 Ocak 2010 Cuma

Asfalt ağlayacak

Formula 1 de gelecek sezon için McLaren, Ferrari ve bu sene ilk defa kendi aracıyla yarışacak olan Mercedes GP takımları, yani benim gözümde 3 büyükler yeni araçlarını tanıttı. Bakalım neler yapmışlar:

1) Mercedes GP

Yıllardı McLaren'e motor tedarik eden Mercedes bu sene kendi aracıyla pistlere çıkma kararı aldı. Aracını tanıtmadan önce Michael Schumacher'i pistlere geri döndürmesiyle F1 severleri yerinden hoplatan takım, Schumi'nin yanına Nico Rosberg'i de katarak iddialı bir ekip oluşturmuştu. Canlı yayınla tanıtılan araçla hem göze hem gönle hitap edecek bir takım oluşturduklarını gösterdiler. İşte MGP W01:





2) McLaren
Yıllardır gönlümü verdiğim Hakkinen ile sevindiğim Kimi ile üzüldüğüm Alonso'ya muttasıl küfrettiğim güzide takımım McLaren de MP4-25'i tanıttı. O da şu şekilde:




3) Ferrari
Ve Ferrari... Sahnenin en büyük oyuncularından biri. Fernando Alonso ile güçlendirdikleri kadrolarının neler yapabileceğini bu sezon göreceğiz. Onalr da yeni araçları F10'u tanıttılar. Görelim neylemişler:





Şöyle bir baktıktan MGP W01 ve MP4-25'in burun kanatlarındaki karmaşa göze çarpıyor. Yarım saattir bakıyorum o kadar girinti çıkıntı ne işe yarar anlamadım. Ama adamlar çalışmış besbelli. Ferrari bildiğimiz gibi, çok büyük bir değişim göze çarpmıyor. Mercedes ise "Gümüş Ok" unu araca yansıtmış. Gözümüzü dolduruyor. Şaibesiz, güzel bir sezon geçirmeleri dileğiyle...

0 yorum:

Yorum Gönder